Un proiect legislativ sustinut de opozitie a fost introdus pe lista propunerilor legislative! Vizeaza cresterea alocatiilor copiilor din Romania cu pana la 50%. Proiectul aduce modificari serioase la sistemul de alocatii.

Astfel, ar insemna ca de la 1 ianuarie 2019 copiii cu varsta de pana la 2 ani sa primeasca o indemnizatie lunara de 300 de lei, iar cei cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani o alocatie de 150 de lei pe luna. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, proiectul depus de opzitie trebuie sa fie acceptat de Guvern.

Marirea alocatiilor este anuntata de partidul care detine majoritatea in Parlament inca din anul 2017, dar de atunci nu s-a intamplat nimic in acest sens. In prezent, alocatiile copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani sunt in continuare 84 de lei, iar indemnizatia primita de copiii cu varsta de pana la 2 ani este in continuare de 200 de lei.

Propunerea venita din partea opozitiei sustine ca aceste sume sunt prea mici si trebuie sa creasca pentru a asigura un minim de confort celor mici.

Deputatul Robert Sighiartau, unul dintre initiatorii proiectului: “Propunerea este de majorare a cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 150 lei. Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei pentru copii. Daca in majoritatea acestor state alocatia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitatile unui copil.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here