Una dintre cele mai neasteptate declaratii pe final de an 2018 ii apartine primarului Sectorului 1, care a reusit sa isi atraga un val de critici negative pana in prezent. Acesta isi doreste sa se revina asupra unui proiect realizat in legatura cu mutarea celei mai cunoscute gari din Bucuresti – Gara de Nord, un important punct de legatura!

Motivul invocat este cel care i-a adus cele mai multe critici. Judecand dupa declaratia primarului, in cazul in care acest teren este vandut, ar aduce foarte multi bani Ministerului Transporturilor, pe care i-ar putea reinvesti pentru modernizare. Ins aacest lucru este greu de crezut, mai ales de catre cetateni.

Primarul propune ca mutarea sa se faca spre Gara Basarab sau spre Otopeni, urmand in acest fel sa se elibereze o suprafata enorma de teren, ocupata in acest moment de sinele trenurilor, care poate fi folosita in alte scopuri.

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache: “Din cauza liniilor de cale ferata care duc spre Gara de Nord, Sectorul 1 este taiat in doua, accesul dintr-o parte in alta facandu-se doar prin doua poduri. Vorbim de o suprafata de teren foarte mare si foarte valoroasa. Ganditi-va daca CFR ar muta gara si ar vinde acest teren ar castiga bani buni pentru investitii. Automat, Gara de Nord ar ramane in picioare si ar fi transformata in muzeu. Nu si-a pus nimeni, niciodata, problema ca aceasta sa dispara. Dar toate liniile care taie in doua Sectorul pot fi desfiintate iar terenul poate fi folosit. Trebuie, o data si o data sa ne concentram asupra acestui proiect si sa mutam gara.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here