Toti romanii care stau la bloc vor avea noi obligatii incepand cu data de 28 septembrie. Legea a intrat in vigoare si este indicat sa iei la cunostinta toate schimbarile si prevederile legii. 

Pe data de 28 septembrie intra in vigoare noua lege cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Noul act normativ vine cu cateva schimbari semnificative. Spre exemplu:

  1. Proprietarii sunt obligati sa permita accesul in locuinta pentru a se efectua reparatii, lucrari sau in situatii de urgenta, doar daca au primit un preaviz motivat de la asociatie. In cazul in care nu permiteti accesul, riscati o amenda cuprinsa intre 500 si 3.000 de lei. In noua lege se regaseste ca si “refuzul efectiv de a permite accesul”.
  2. Orice proprietar, care inchirieaza apartamentul sau garsoniera, trebuie sa notifice asociatia cu privire la faptul ca exista noi chiriasi in termen de maxim zece zile de la data semnarii contractului.
  3. Cotele de contributie trebuie achitate in termen de 30 de zile calendaristice de la data la care s-au afisat listele. In legea veche, aveai termen 20 de zile pentru a achita. Acum, administratorul trebuie sa notifice in scris tuturor restantierilor.
  4. Orice modificare pe care proprieterul o va efectua in casa si va schimba suprafata construita sau utila, trebuie comunicata asociatiei si organului fiscal local.
  5. Ca nou proprietar al unui apartament sau garsoniera, este bine de stiut ca, in termen de 10 zile lucratoare, trebuie anuntata asociatia de proprietari si sa va asigurati ca au primit toate informatiile corecte.
  6. Persoanele care locuiesc la primul nivel al unei cladiri si care nu folosesc niciodata liftul, vor fi scutiti de la plata consumului de energie pentru ascensor.
  7. In cazul in care un singur locatar inregistreaza datorii enorme la intretinere, este interzisa sistarea, intreruperea sau limitarea furnizarii de utilitati pentru tot blocul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here