Simona Halep a scris istorie azi si a castigat turneul de la Wimbledon. Este prima tenismena din Romania care si-a adjudecat acest titlu la simplu. Ea a tinut sa le multumeasca in primul rand parintilor sai, faniliei, dar si lui Ion Tiriac, cel care a sustinut-o inca de la inceput si a sprijinit-o neconditionat.

simona Halep a invins-o in mai putin de ora pe favorita tuturor, Serena Williams. acest lucru nu a demotivat-o nici macar o secunda si a facut ceea ce ii place cel mai mult. Desi a recunoscut ca nu s-a simtit foarte bine inainte de meci, acest lucru nu a fost deloc vizibil.

Parintii si fanii Simonei Halep au fost emotionati pana la lacrimi, ea primind felicitari si din partea Familiei Regale din Marea Britanie, ducesa de Cambridge si ducesa de Sussex au fost prezente la aceasta finala, ambele exprindu-si de fiecare data placerea de a urmari meciurile de tenis din tribuna.

In 2018, Simona Halep isi implinea cel mai mare vis al carierei: castiga pentru prima data un titlu de Grand Slam, cel de la Roland Garros. Victoria de la Paris venea dupa alte doua finale pierdute tot la Roland Garros. Un nou moment de gratie poate veni din nou azi, cand Simona Halep joaca finala turneului de la Wimbledon in fata Serenei Williams. Ar fi al doilea trofeu de Grand Slam castigat de sportiva din Romania.

Citeste si Federer, mesaj pentru Halep: Trebuie sa ai mentalitate de invingator, sa stii ca meriti sa fii aici

Intre cele doua sportive – atat de diferite din punct de vedere fizic – este si o diferenta de varsta: zece ani si o zi. Serena Williams va implini 38 de ani peste doua luni, la 26 septembrie, iar a doua zi, pe 27 septembrie, Simona Halep face 28 de ani.

Ultima data ele s-au intalnit chiar anul acesta, in optimile de finala ale Australian Open, cand americanca s-a impus scorul de 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep, locul 7 WTA si cap de serie numarul 7, s-a calificat pentru prima data in finala turneului de la Wimbledon, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, in 72 de minute, pe jucatoarea ucraineana Elina Svitolina, o mai veche adversara, numarul 8 mondial si cap de serie numarul 8.

Si Serena Williams a avut o calificare usoara in finala de la All England Club, invingand-o in semifinale cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva ceha Barbora Strycova, locul 54 WTA, in doar o ora de joc.

Mizele meciului pentru cele doua sportive
Pentru Simona Halep finala de la Wimbledon inseamna incercarea de a tine in brate cel de-al doilea trofeu foarte important din cariera, dupa ce in 2018 a castigat Roland Garros-ul, singurul titlu de mare slem pe care il are in palmares. Romanca este la a cincea finala de mare slem din cariera, la a treia finala de turneu in 2019 si cea cu numarul 36 (in total) din cariera, la simplu.

In schimb, miza pentru Serena Williams, care are deja sapte trofee numai la Wimbledon si zece finale jucate, ar fi castigarea primului titlu de Grand Slam dupa 2017 si dupa revenirea in activitate. Daca se va impune, va obtine titlul de grand slam cu numarul 24 si ar egala-o pe Margaret Court, detinatoarea recordului!

Serena Williams nu a castigat niciun trofeu de cand a revenit in competitii, in martie 2018, dar a jucat doua finale de grand slam, la Wimbledon si la US Open, ambele pierdute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here