Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare pentru jumatate din teritoriul Romaniei. In informare se atrage atentia asupra fenomenelor meteo extreme. De asemenea, soferilor le este atrasa atentia sa nu plece neechipati la drum, sa se informeze despre starea soselelor, dar si sa adapteze viteza la conditiile meteo.

In intervalul 25 ianuarie, ora 12 si 27 ianuarie, ora 06 se vor inregistra precipitatii moderate cantitativ, intensificari temporare ale vantului si sunt conditii pentru formarea poleiului.

In intervalul mentionat, fenomenele vor incepe sa apara in sud-vestul tarii, urmand sa se extinda in regiunile sudice si sud-estice. Precipitatii sub forma de ploaie se vor inregistra in Moldova, Banat si Crisana, la munte va ninge insemnat cantitativ, iar in restul teritoriului se vor semnala precipitatii mixte. Conditiile meteo sunt favorabile aparitiei poleiului, astfel ca toti cetatenii sunt rugati sa evite drumurile, daca nu sunt cu adevarat necesare.

Vantul va prezenta intensificari, indeosebi in partea de sud a teritoriului, dar si pe crestele montane, ninsoare fiind viscolita.

In intervalul 25 ianuarie, ora 14:00 si 26 ianuarie, ora 14:00 se vor inregistra precipitatii sub forma de ninsori abundente, cantitatile ajungand pana la 35 l/mp in zona Muntilor Banatului, Carpatii Orientali si Carpatii de Curbura. Vantul va prezenta intensificari, ajunga in rafala sa atinga viteze de pana la 70 km/h.

Totodata, in intervalul mai sus mentionat in Muntenia, local in Oltenia si in jumatatea de sud a Moldovei se va forma polei, iar in nordul Olteniei si al Munteniei precipitatiile sub forma de ploaie vor inregistra cantitati de pana la 30 l/mp. Se vor inregistra si intensificari ale vantului, care in rafala vor atinge viteze cuprinse intre 55 – 60 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here