In ultimele patru zile au fost confirmate 85 de cazuri de gripa in randul elevilor, iar prima masura a fost de a se inchide scolile in toata tara in ziua de vineri, 25 ianuarie. Insa situatia este ingrijoratoare chiar si pentru autoritati, care iau in calcul inchiderea unitatilor scolare unde s-au raportat mai multe cazuri de gripa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a declarat ca cele mai multe cazuri de gripa au fost raportate de catre gradinite, in multe grupe fiind si cate trei bolnavi.

Reprezentantii Ministerului Educatiei, al Sanatatii, dar si cei ai Inspectratelor Scolare se vor intalni in aceasta zi pentru a hotari ce grupe de gradinita isi vor suspenda activitate si, daca este cazul, ce unitati scolare vor fi inchise: “Daca intr-o unitate de invatamant procentul de absenteism cauzat de gripa e de 20 la suta, se poate lua hotararea suspendarii activitatii intregii unitati de invatamant, dar nu mai mult de 10 zile lucratoare.”

Sorina Pintea a fost mai transanta si a cerut sa se ia masurile necesare: “Decizia suspendarii cursurilor se poate lua punctual de catre Inspectoratul Scolar in colaborare cu DSP-urile acolo unde este necesar. Opinia mea personala este ca ar trebui sa se ia masurile cele mai dure in acest moment pentru ca situatia este ingrijoratoare.”

Romania este la un pas de a se declara stare de epidemie. Deja este a doua saptmana consecutiva cu caracter epidemic, iar in cazul in care se va mentine si pentru cea de-a treia saptamana, se va declara starea de epidemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here