Veste buna pentru romanii care traiesc in pragul saraciei in Italia! Acestia ar putea sa primeasca lunar 780 de euro, un ajutor venit din partea statului italian.

Guvernul de la Roma are in plan sa vina in ajutor cetatenilor si vor sa acorde o alocatie lunara de pana la 780 de euro tuturor persoanelor care traiesc in pragul saraciei in Italia. Sunt inclusi si romanii sau imigrantii stabiliti in Italia de cel putin 10 ani, care detin si un permis de sedere valid.

Alocatia poate fi obtinuta pentru o perioada de maxim 18 luni, timp in care sunt obligati sa isi gaseasca un loc de munca, care le da posibilitatea de a se intretine, iar posibilitatea de a refuza un loc de munca se accepta de doar 2 ori. In caz contrar,  nu vei mai beneficia de ajutor de la stat.

Tot printre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cetatenii care aplica se enumera si faptul ca trebuie sa detina o locuinta mai ieftina de 30.000 de euro si sa nu detina bunuri in valoare mai mare de 6.000 de euro.

Aceasta masura are ca scop combaterea saraciei si urmeaza sa intre in vigoare incepand cu luna aprilie a anului 2019 si va putea fi incasata pe carduri speciale din circuitul postei italiene. Posesorul cardului are la dispozitie o luna de zile pentru a cheltui banii, insa si aici exista restrictii. Platile se pot face exclusiv cu cardul si le este interzisa o serie de cheltuieli, precum jocurile de noroc.

Legea prevede si pedepse aspre pentru cei care vor minti ca au nevoie de ajutor, riscand inchisoare de la 2 la 6 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here