Au existat numaroase schimbari in Codul Rutier, insa ultima modificare adaugata aduce amenzi de 1.000 de lei soferilor care nu stiu acest lucru!

Atat in Bucuresti, cat si in marile orase din Romania, traficul a ajuns sa fie una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta zilnic mii de soferi! De cele mai multe ori, aglomeratia este cauza de soferii care se grabesc si isi doresc sa ajunga intr-un anume loc foarte repede. Din acest motiv, foarte multi soferi forteaza culoarea galbena a semaforului si ajung sa ramana blocati in intersectie.

Pentru a evita pe cat posibil aceste situatii, legislatia rutiera va sanctiona soferii care nu permit masinilor blocate in intersectie sa o paraseasca. Sunt pasibili de amenda daca nu le acorda acestora prioritate. Conducatorii care intra in intersectie, fara a permite deplasarea autoturismelor deja aflate in intersectie si sunt surprinsi de catre politistii de la rutiera sunt pasibili de amenda in valoare de 1.000 de lei.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice stabileste ca: “nerespectarea obligatiei de a permite parasirea intersectiei conducatorului vehiculului ramas in interiorul acesteia” reprezinta contraventie, iar soferul risca o amenda usturatoare.

Un nou proiect de lege ii vizeaza pe conducatorii auto. Daca va fi aprobat, conducatorii auto vor fi sanctionati cu 20 de puncte amenda si li se va suspenda permisul auto in cazul in care vor fi surprinsi cu telefonul mobil sau un alt dispozitiv. In prezent, legislatia sanctioneaza doar soferii care vorbesc la telefon in timp ce conduc, insa lucrurile se vor aplica si pentru cei care doar tin telefonul in mana, fara a efectua un apel.

In proiect se prevad urmatoarele: “in timpul mersului, conducatorului de vehicul ii este interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod a telefonului mobil, precum si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here