Sosetele albe reprezinta o adevarata provocare sa le mentii culoarea, asa ca iti vom prezenta cateva trucuri, ca ele sa fie tot timpul albe. Unii le spala de mana, le lasa peste noapte in lighean la inmuiat, sau altii isi arunca sosetele la gunoi.

Pentru cea mai ieftina metoda de albire si eficienta ai nevoie de:

  1. O oala mare
  2. Apa
  3. O lamiae

Intr-o oala mare, se puna apa pana la jumatate, se pune pe foc la fiert si se adauga multe felii de lamaie si zeama de lamaie. Se pun sosetele in oala si se lasa la fiert, dupa care se scot cu un cleste si se spala bine cu apa si detergent. Daca inca sunt murdare, se repeta procesul si vor iesi ca noi.

  1. Oala mare
  2. 3 litri de apa
  3. Inalbitor de rufe

O alta varianta de albire este sa pui 3 litri de apa intr-o oala, sa adaugi inalbitor si lasi sosetele la inmuiat 5 minute. Inainte de la scoate din apa, foloseste manusile, este bine sa te protejezi de apa murdara. Dupa ce le-ai scos, pune-le in masina de spalat, alaturi de alte haine. Rezultatul va fi satisfacator.

Solutie cu clor:

  1. 3 litri de apa
  2. 200 grame de clor

Probabil ca ai mai vazut acasa, la bunici sau la mama, ca folosea clor ca sa scoata petele de pe haine.

Lasi apa sa se incalzeasca bine, sa dea in clocot, apoi torni 200 grame de clor si lasi sostele la inmuiatt catva ore. De retinut:< nu adauga niciodata clor nediluat. Dupa ce le lasi cateva ore, le poti spala manual sau in masina de spalat rufe. Cei care le spala manual, sa foloseasca manusi, clorul irita pielea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here