Loredana a vorbit cu avocații și a declarat că înțelege gravitatea faptei pe care a comis-o, dar și faptul că trebuie să stea închisă, fiind considerată un pericol public.

Ies la iveală detalii din viața călăului AlineiLoredana a copilărit cu un tată alcoolic, care a agresat-o de multe ori. A fost un copil abuzat și crescut într-un mediu ostil. Autoarea crimei din Mangalia va fi evaluată psihologic, iar rezultatul va fi pus la dosarul ei pentru soluționarea cazului morții Alinei.

Experții sunt de părere că, din cauza mediului în care a trăit, Loredanei i-ar fi putut fi activate căderile nervoase chiar și pentru că i s-ar fi vorbit pe un ton mai ridicat.

„În momentul ăla de furie oarbă, în nebunia aceea, un cuvânt poate să declanșeze, eu am văzut în cariera mea, s-a ajuns la moarte de om de la o jignire, de la o înjurătură. Așa acționează oamenii instinctuali” , a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Motivul din spatele crimei din Mangalia, comisă de Loredana

Liviu Chesnoiu este de părere că motivele din spatele crimei comise de Loredana sunt invidia și gelozia, izvorâte din diferențele semnificative dintre criminală și victimă.

„Eu cred că ceea ce o enerva, era faptul că era perfectă. Avea prieten, era cuminte, frumoasă, învăța să se facă polițistă. Cealaltă cred că fuma, bea alcool, fuma iarbă, umbla cu nu știu câți. Discernământul există. Are discernământ pentru că fata aceea a stat mult muribundă, s-a zbătut acolo o jumătate de oră. După ce a aplicat lovitura de grație, cam în jumătate de oră și-a dat duhul. Trebuie

să fii diabolic să faci așa ceva” , mai spune Liviu Chesnoiu.Dan Antonescu, un specialist criminolog, afirmă părerile lui Liviu Chesnoiu și spune că fapta Loredanei a fost o criză nervoasă scăpată de sub control.

„Autoarea a explodat, pur şi simplu, şi nu a mai putut să se stăpânească și a omorât-o pe cea pe care o invidia. Aici vorbim de invidie, de ură, gelozie într-adevăr”, declară Dan Antonescu.

Avocatul Loredanei consideră că este necesară o evaluare psihiatrică, dat fiind faptul că provine dintr-un mediu abuziv, lucru care ar fi afectat-o pe viață.

„Starea ei nu este una bună, începe să conștientizeze din ce în ce mai mult gravitatea faptelor. Acesta este și motivul pentru care nici măcar nu a contestat măsura preventivă și a înțeles că trebuie să rămână după gratii pentru că reprezintă un pericol.

Asta în ciuda faptului că ceea ce a făcut se datorează mediului din care provine, un mediu nociv, lipsit de educație și datorită faptului că este un copil care chiar de curând a fost într-o oarecare măsură abuzat”, spune avocatul Loredanei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here