In ultima perioada de timp, unele dintre cele mai mari schimbari ale legilor au fost in stransa legatura cu pensiile romanilor. Au modificat varsta de pensionare, apoi au introdus noi reguli in privinta pensionarii femeilor, au marit pensiile, apoi au anuntat ca se vor ingheta pana in luna septembrie. Iar acum au facut o noua majorare.

Pensiile au crescut si au scazut, astfel incat nimeni nu mai stie exact o baza de calcul. Acum, Ministerul Muncii a luat in calcul un nou spor, pe care l-au ignorat pana acum. Astfel, se refera la cei care au primit cel de-al 13 lea salariu. Acest spor este luat in calcul pentru persoanele care au lucrat intre anii 1975 si 2001, iar rezultatul este ca vor primi in plus la pensie un procent de 10 la suta.

Pana acum, la calcularea pensiilor niciodata nu s-a luat in calcul acest spor, insa acum se vor recalcula, iar toti cei care se incadreaza in criterii, va beneficia de o crestere semnificativa.

Cea care a vorbit deschis despre acest lucru a fost Lia Olguta Vasilescu, care a declarat in timpul unei conferinte de presa: “Au avut al 13 lea salariu, au avut drepturi pentru care au contribuit si care pana acum nu au fost prinse in lege. Pana acum veneau in justitie si isi castigau acest drept si pierdeau pentru ca legea nu mentiona drepturile respective. In noua legislatie se acorda un procent de 10 la suta pentru cei care au lucrat intre 1975 -2001. Dar daca pot aduce adeverinte procentul poate sa creasca.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here