Primaria Capitalei a emis astazi un comunicat in care a detaliat modul in care intervin echipajele de pompieri pentru remedierea pagubelor provocate de poleiul care a acoperit intregul oras. Sute de copaci au cedat sub greutatea ghetii si au cazut blocand stazi sezuncare sau chiar artere principale. Multe masini au suferit avarii dupa ce copacii s-au prabusit peste ele. Iata care este mesajul transmis de catre Primaria Municipiului Bucuresti.

“Avand în vedere condițiile meteorologice nefavorabile (cod portocaliu de polei) inspectorii si polițiștii locali ai Primariei Capitalei acționeaza cu un număr de 22 echipaje pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei își îndeplinesc obligațiile, conform programului de deszăpezire si combaterea poleiului.

Inca de noaptea trecuta s-a solicitat ADP-urilor si Politiilor Locale de sector sa actioneze de urgenta, conform atributiilor legale ce le revin, pentru degajarea copacilor sau crengilor cazute pe carosabil, trotuare, alei etc. iar agenților economici și asociațiilor de proprietari să aplice de urgenta material antiderapant în fața imobilelor pe care le dețin. De asemenea, echipaje ale companiilor de utilitati publice (ENEL, ApaNova, RADET, STB, Compania Municipala de Iluminat Public) precum si operatorii de telefonie si cablu colaboreaza cu celelalte institutii publice pentru degajarea cablurilor cazute si pentru remedierea defectiunilor la sistemul de curent, la reteua de contact a troleibuzelor si tramvaielor, la retele de telefonie, cablu etc. STB a intervenit cu 187 de lucratori pentru curatarea poleiului de pe refugiile pietonale pentru calatori.”

Pentru a se putea fluidiza circulatia mijloacelor de transport, 33 de echipaje STB au fost mobilizate si actioneaza in teren pentru indepartarea ghetii de pe reteaua electrica de contact a troleibuzelor si tramvaielor. Totodata a fost imprastiat de catre Administratia Stazilor material antiderapant.

Municipalitatea le-a pus la dispozitie cetatenilor Tel Verde 0.800.800.868 unde acestia pot sesiza eventuale probleme ce apar din cauza vremii nefavorabile. Bucurestenii sunt rugati totodata sa semnaleze prezenta pe strada sau in spatiile comune ale blocurilor a persoanelor fara adapost la numarul 021/9524, pentru ca ele sa fie preluate de catre Politia Locala si sa fie transportate la centre sociale din Capitala.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here