O informare a fost emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie pentru perioada sambata 14:00 – duminica 10:00, cand vor fi depuneri de gheata in sud si sud-est si intensificari ale vantului si ninsori la munte.

In intervalul mentionat pe spatii extinse vor fi depuneri de gheata, iar pe arii restranse si trecator se vor semnala slabe precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. In regiunile nordice vor fi semnalate ninsori, in special in zona de mune unde si vantul va avea temporar intensificari, in deosebi la altitudini mari.

ANM a emis totodata o atentionare de Cod Galben valabila in acelasi interval orar, in Bucuresti si sase judete din sudul Moldovei si estul, sud-estul si centrul Munteniei, unde se vor semnala polei si depuneri semnificative de gheata.

“In estul, sud-estul si centrul Munteniei, precum si in sudul Moldovei, in special in dupa-amiaza si seara zilei de sambata (26 ianuarie) vor mai fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, ce vor continua sa depuna polei, iar pe tot parcursul intervalului depuneri semnificative de gheata se vor mentine”, arata ANM.

A fost emisa o prognoza speciala pentru municipiul Bucuresti, valabila de sambata incepand cu ora 13:00 pana duminica ora 10:00. Conform acesteia, dupa-amiaza vor mai fi precipitatii slabe, in special sub forma de ploaie si lapovita, ce vor continua sa depuna polei. Seara si la inceputul noptii este posibil sa fulguiasca, apoi sa se formeze ceata.

Depunerile semnificative de gheata se vor mentine pe tot parcursul intervalului. vantul va sufla slab si moderat cu viteze de pana la 30 km/h. Temperatura va fi de -2… -1 grad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here