Ploaia inghetata le va da batai mari de cap celor care au decis sa plece astazi la drum. Soselele sunt lucioase ca sticla, macazele acoperite cu polei, iar avioanele necesita degivrare pentru decolare, ceea ce poate duce la intarzieri.

Este pericol pe strazile din toata tara din cauza ploii imghetate! Capitala s-a transformat peste noapte intr-un adevarat patinuar, iar masinile sunt acoperite de straturi groase de gheata. Mai mult, vantul bate cu rafale de pana la 40 de kilometri pe ora.

Vremea rea a creat probleme si pe drumurile nationale, asadar unele tronsoane au fost inghise. La aceasta ora nu se circula pe DN 2B, intre Buzau si Braila, coform CNAIR.

”Din cauza precipitatiilor abundente de ploaie inghetata (freezing rain) ce produc polei pe partea carosabila si din cauza ca materialele antiderapante folosite nu mai fac fata, CNAIR si Politia Rutiera au decis inchiderea circulatiei pentru toate categoriile de autovehicule. Precizam ca fenomenul meteorologic de ploaie inghetata este unul din cele mai periculoase fenomene prin faptul ca in momentul in care atinge suprafata carosabila ingheata instantaneu si anuleaza efectul materialelor antiderapante”, explica reprezentantii Companiei de Drumuri. Drumul va fi deschis imediat ce conditiile meteorologice se vor ameliora.

Si in Judetul Gorj, DN 67C, intre Novaci si Ranca este inchis. Aici ninge si viscoleste foarte puternic vizibilitatea fiind mult prea redusa.

De asemenea si circulatia feroviara este afectata de aceasta ploaie inghetata. Ganiturile cirucla la aceasta ora in conditii speciale la intrarea in Capitala, intre statiile Peris-Buftea-Chitila-Bucuresti Nord, pe ambele sensuri, deoarece este oplei depus pe linia de contact.

“In timpul circulatiei apar fluctuatii de tensiune si implicit intreruperi de alimentare cu energie electrica a locomotivelor, ceea ce necesita o noua conectare a acestora la linia de contact pentru a-si putea continua mersul”, declara cei de la CFR Infrastructura.

In cazul avioanelor, acestea decoleaza cu intarzieri. Din cauza vremii este nevoie de devigare, astfel ca pe Aeroportul Henri Coanda aeronavele au la plecare intarzieri de pana la 40 de minute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here