În popor Sfeștania este denumirea pentru slujba Aghesmei mici sau Sfințirea cea mică a apei. Aceasta se face in biserica de către preot sau in casele credincioșilor. In slujba de sfeștanie se spun rugăciunile de sfințirea a apei, se stropeasc cu apă sfințită toții oamenii din încăpere, toate colțurile, ferestrele și ușile casei.

In cartea preotului se spune despre folosul sfeștaniei: „Această apă sfințită, pe care Duhul Sfânt, prin rugăciunile preoților, o sfințește, are multe feluri de lucrări, precum însăși ectenia sfințirii și rugăciunea mărturisesc: prin stropirea ei, duhurile cele viclene din tot locul se alungă; se iartă și păcatele cele mici de peste toate zilele, adică nălucirile diavolești și gândurile cele rele; mintea se curățește de lucrurile cele spurcate și se îndreaptă spre rugăciune; bolile le gonește și dă sănătate sufletească și trupească. Toți cei ce o primesc cu credință iau sfințenie și binecuvântare”.

De ce se sfințește casa?

Fie ca este casa noua construită sau este deja una care a fost locuita, înainte de a te muta in ea, este bine sa chemi preotul ca sa alunge tot ceea ce este rău și sa îți meargă bine.

Prin rugăciune se sfințește casa și se curățește de tot răul și de toată energia negativă care există in locuința.

Se știe bine, ca unor persoane le merge rău când se muta intr-o casa noua, orice fac le iese pe dos, li se strica mereu lucrurile, se cearta des cu familia, vecinii sau pur și simplu simt mereu o stare de agitație, neliniște sufleteasca și nu se știe care este cauza. Toate astea se datorează duhurilor rele din casa, care se alunga cu ajutorul preotului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here