Dragos Paslaru s-a nascut pe data de 1 iulie 1951, in Craiova. Este un fost actor roman, extrem de indragit de public. Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel al lui Horia Sima, din filmul „Drumet in calea lupilor”, lansat in anul 1988. In anul 1990 a protestat in Piata Universitatii, insa, in urma incidentelor cu minerii a alea sa se reatraga la manastire.

In acelasi an a luat decizia de a parasi lumea teatrului si a decis sa se calugareasca. Iar in anul 1999 i s-a indeplinit visul, cand la Manastirea Frasinei, din judetul Valcea, a devenit fratele Vasile. Ulterior, fostul actor a devenit ieromonah cunoscut sub numele de parintele Valerian. In urma anchetelor multiple, acesta a fost contactat pentru a da declaratii cu privire la incidentele din Piata Universitatii, insa credinta in Dumnezeu l-a facut sa spuna un singur lucru: “Am luat coarnele plugului Dumnezeiesc si sufletul meu a iertat tot.”

In cadrul manastirii, fratele Valerian si-a dedicat tot timpul sau liber sectorului zootehnic, apoi a fost bucatar, devenind ulterior seful cancelariei Manastirii Frasinei. Pentru ca nu poate sta departe de a ajuta lumea din jurul sau, a inceput sa se implice in renovarea unui schit, aflat in satul Vatasesti. Deja s-a stabilit acolo, iar mare i-a fost surprinderea cand a fost vizitat de fostii sai colegi, Magda Catone si Silviu Biris. Cei doi au facut un apel umanitar pentru ca lumea sa ajute la renovarea schitului, iar colegul lor sa isi vada visul implinit cat mai repede:

“Oameni buni, iubitori de teatru si dragi colegi de breasla! Parintele Valerian (Dragos Paslaru) a preluat aceasta bisericuta-monument istoric, pentru a o dedica sfântului Filimon, facatorul de spectacole. Munceste singur zi lumina. M-am gindit ca un ajutor n-ar strica. Parintele nu a cerut nimic, sa fie foarte clar. Am obtinut de la Silviu Biris un cont de banca, dar cred ca putem ajuta si cu munca, in masura timpului liber. In fine, orice sprijin e bine venit. Chiar si un share!”, au mentionat cei doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here