Mirabela Dauer este una dintre cele mai indragite cantarete de muzica usoara din Romania, considerata chiar una dintre cele mai bune voci feminine a muzicii pop din ultimii 30 de ani. In decursul carierei sale a lansat 40 de albume, debutand inca din anul 1963, alaturi de formatia rock Rosu si Negru.

A devenit extrem de cunoscuta, atat in Romania, dar si in strainatate si nu de putine ori pleaca in turnee inafara tarii. Pe langa pasiunea sa pentru muzica, la care nu ar renuntat niciodata, aceasta mai are o mare afinitate pentru cani. A adunat atat de multe, din fiecare loc in care a fost, ajungand la o colectie de peste 600 de obiecte.

Pasiunea sa a inceput in momentul in care regretatul artist Dan Spataru i-a adus din Rusia o cana dintr-un turneu pe care l-a sustinut in Leningard. Aceea a fost cana numarul 1, iar de atunci colectia sa numara peste 600 de astfel de obiecte.

“Am peste 600, fiecare cu amintirea ei, cu povestea ei! Sunt imprastiate prin toata casa! Piesele de colectie nu sunt pentru baut! Pentru baut am cani de care nu-mi pare rau. De „exponate” nu se atinge nimeni. Eu am umblat mult prin lume, si de prin fiecare loc mi-am adus cate o cana-souvenir. Am cani reprezentative pentru orasele pe care le-am vizitat, apoi am cani cumparate pe la concertele marilor vedete internationale, la care m-am aflat: am cani cu Celine Dion, Elton John, Michael Buble, Cher..

In Las Vegas, bunaoara, fiecare artist care concerteaza isi deschide, inainte de concert, cate un mic magazin in care vinde produse promotionale cu numele sau, cu chipul sau! Ii dai seama ca, de cate ori m-am aflat in Vegas, am facut ravagii in astfel de pravalii!

De exemplu, am o cana superba Harley Davidson. E o cana promotionala, confectionata dintr-un material foarte scump, in culorile celebrei motociclete si suflata cu argint. toate canile mele sunt foarte valoroase, cel putin din punct de vedere sentimental! Nu m-as desparti de niciuna nici in ruptul capului! Dau cu usurinta, in stanga si-n dreapta, haine, pantofi, posete, bijuterii, dar de canile mele nu ma indur sa ma despart.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here