Barcelona a anunțat în urmă cu puțin timp că îl vrea înapoi pe fotbalistul Thiago Alcantara,actual jucător la Bayern Munchen. Acesta este în fruntea listei de transferuri, în această vară, odată cu refuzul lui Antoine Griezmann, care a decis să rămână la Atletico Madrid.

Prețul de răscumpărare este pe măsura evoluțiilor mijlocașului în Bundesliga, și anume 70 de milioane de euro. Bayern vrea acum mai decât decât dublu pentru mijlocașul spaniol. E drept că și performanțele jucătorului au crescut mult.

Germanii l-au cumpărat pe Alcantara în vara lui 2013 de la Barcelona, la cererea lui Pep Guardiola. Bayern a plătit 25 de milioane de euro în contul transferului la momentul respectiv.Thiago Alcantara are 153 de goluri și 27 de assisturi în 153 de meciuri la gruparea bavareză.

60 de milioane de euro este cota lui Thiago Alcantara și mare 2 ani și jumătate de contract cu Bayern.

Pentru Barcelona, evoluase în 100 de partide, înscrisese 11 goluri și oferise 20 de pase decisive.

Ajuns la 27 de ani, Thiago şi-ar dori să revină la Barcelona, dar mai are contract până în 2021, aşa că nu depinde numai de el. 153 de meciuri, 53 de goluri şi 27 de pase decisive a adunat Thiago Alcantara la echipa bavareză, după ce la Barcelona reuşise să înscrie 11 goluri şi să dea 20 de assist-uri, în cele 100 de prezenţe.

Barcelona speră la o diminuare sumei de transfer, în condițiile în care Bayern este interesată de fundașul de bandă Lucas Digne, care nu s-a impus pe Camp Nou.
Deși a făcut debutul într-un meci amical cu Italia mai puțin de o lună mai devreme – după care Mario Balotelli la descris ca fiind “cel mai mare” dintre toți jucătorii Spaniei – un prim meci competitiv pentru mijlocașul născut în Italia părinților brazilieni a încheiat toate argumentele unde se află viitorul său internațional.

Decizia lui Vicente Del Bosque de ai urmări pe tânăr pe seniori se simțea ca o mișcare politică pentru a-i îndepărta pe ceilalți săraci, dar nimeni nu a pus la îndoială raționamentul care stă la baza unui astfel de joc. În timpul verii, Thiago a înscris un gol minunat în finală, deoarece Spania a câștigat campionatul Euro 21 și planul lui Del Bosque de a-și asigura viitorul a fost considerat unul corect.

Dar există acum un sentiment Thiago Alcantara ar putea sfârși să joace un rol important pe scena națională mai devreme decât se aștepta cineva. El face cu siguranță acest lucru la Barcelona, ​​unde antrenorul Pep Guardiola a încercat să-l aducă încet în sezonul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here