Organizatorii turneului de la Wimbledon au desemnat-o pe Simona Halep cap de serie numărul 1, fiind favorita principală a competiţiei feminine.

Turneul de la Wimbledon este a treilea turneu de Grand Slam al acestui an ce se va desfășura în perioada 2-15 iulie. Anul trecut, Simona nu a reușit să treacă de sferturi. Anul acesta însă, ea nu a pierdut decât șase meciuri, lucru ce nu poate decât să ne bucure și să ne facă să fim încrezători în puterile ei!

Este prima dată când Simona joacă din postura de favorită în turnul de la Wimbledon.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au desemnat-o pe Serena Williams cap de serie numărul 25, deşi jucătoarea americană ocupă în acest moment locul 183 WTA. Ei au ţinunt cont de faptul că Williams a câştigat de şapte ori trofeul la All England Club şi că a revenit în circuit după o perioadă de pauză, după ce a născut.

Totuşi, în urma intrării Serenei Williams în rândul favoritelor, Mihalea Buzărnescu, locul 28 WTA, a coborât o poziţie pe lista capilor de serie, până pe 29.

Jucătoarea cehă Dominika Cibulkova, locul 32 WTA, nu va fi cap de serie, după ce Williams a fost desemnată favorită. Jucătoarea cehă îşi exprimase dezacordul faţă de posibilitatea ca Williams să fie acceptată ca favorită.

“Nu cred că e bine să faci acest lucru. Nu cred că e corect (n.r. – ca Serena să fie cap de serie). Ar trebui să fiu cap de serie. Dacă o pun pe ea în faţa mea, atunci îmi pierd locul pe care ar fi trebuit să-l am. Sunt o fostă ocupantă a locului 4 mondial, de ce nu ar trebui să fiu favorită dacă am dreptul să fiu?”, a spus ea, înaintea stabilirii listei capilor de serie.

Mult mai multe modificări sunt pe tabloul masculin. elveţianul Roger Federer, locul 2 ATP, este cap de serie numărul 1, în timp ce liderul ATP, spaniolul Rafael Nadal, este al doilea favorit. Federer este deţinătorul trofeului şi de opt ori câştigător la Wimbledon. Nadal are două titluri la grand slam-ul londonez.

Croatul Marin Cilici, locul 5 ATP, este cap de serie numărul 3. Cilici a fost finalist anul trecut. Canadianul Milos Raonici, locul 32 ATP, este cap de serie numărul 13. Acestea sunt doar câteva dintre diferenţele dintre clasamentul ATP şi ordinea capilor de serie.

Turneul de la Wimbledon începe la 2 iulie.

Includerea Serenei William pe pozitia 25 a adus valuri de controverse, Dominica Cibulkova criticand dur aceatsa decizie care, practic, i-a furat statutul de favorita!

1 Simona HALEP (ROU)
2 Caroline WOZNIACKI (DEN)
3 Garbiñe MUGURUZA (ESP)
4 Sloane STEPHENS (USA)
5 Elina SVITOLINA (UKR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here