Administratia Nationala de Meteorologie a emis o prognoza valabila pentru urmatoarele doua saptamani, iar temperaturile la care trebuie sa ne asteptam vor fi de primavara, urcand pana la 14 grade Celsius.

In Banat si Crisana temperaturile in primele zile ale intervalului de prognoza se vor incadra in mediile specifice acestei perioade, insa incepand cu data de 2 februarie se va incalzi semnificativ si se vor inregistra temperaturi diurne cuprinse intre 10 si 14 grade Celsius. Dupa data de 5 februarie se va inregistra o usoara scadere, valoare fiind apropiata de media normala a acestei perioade. Pe parcursul noptii, temperaturile se vor situa in jurul valorii de 0 grade Celsius.

In Transilvania, debutul saptamanii aduce temperaturi normale pentru aceasta perioada, urmate de o crestere considerabila in intervalul 2-5 februarie de pana la 12 grade Celsius, urmate de o scadere, care se va apropia de normalul acestei perioade a anului.

Valorile termice inregistrate in perioadele 29ianuarie – 1 februarie si 6 – 10 februarie vor fi apropate de cele inregistrate normal in aceasta perioada, adica 3 -5 grade Celsius, exceptie facand perioada 2 – 5 februarie, cand va avea loc un proces de incalzire, iar in termometre se vor intregistra intre 8 si 11 grade Celsius.

In Dobrogea si Muntenia aceeasi perioada, 2 – 5 februarie, va aduce temperaturi cu mult peste media obisnuita a acestei perioade a anului, urcand pana la 10 – 12 grade Celsius. La inceputul intervalului prognozei, cat si la final, temperaturile vor scadea si se vor incadra in maximele normale pentru aceasta perioada. In perioada 29-31 ianuarie se vor inregistra cantitati importante de precipitatii sub forma de ploaie.

In Oltenia se vor inregistra temperaturi de pana la 8 – 10 grade Celsius in perioada 2 – 5 februarie, iar in perioada urmatoare acestea vor continua sa scada pana la 2-4 grade Celsius pe timpul zilei. Pe timpul notii, temperaturile se vor situa in jurul valorii de 0 grade Celsius.

La munte vremea se va mentine rece, temperaturile abia vor urca pana la temperaturi de 2 – 4 grade Celsius pe timpul zilei, noaptea inregistrandu-se valori curpinse intre -9 si -7 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here