Catalin Scarlatescu este unul dintre cei trei jurati ai cunoscutei emisiuni “Chefi la cutite”. In momentul de fata este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati bucatari din Romania, insa a vorbit pentru prima data despre pasiunea sa si cum a inceput sa lucreze in bucatarie.

La varsta de 20 de ani, acesta a luat decizia de a pleca din tara si a lucrat in Italia, Hong Kong si Brazilia, experimentand fel de fel de tari, invatand specificul fiecarui preparat. A luat decizia de a se intoarce in Romania si a devenit chef-bucatar la una dintre cele mai selecte locatii din Bucuresti. La acel moment, el a adus un “nou trend” in materie de restaurante si preparate, aplicand in tara natala tot ceea ce a invatat in timpul in care a stat plecat.

Catalin Scarlatescu a povestit cum si-a “castigat” porecla de “Tataia”. Parul sau a inceput sa cada de la o varsta destul de frageda, fiind si destul de copolent la acel moment, colegii i-au gasit acest apelativ.

Acesta isi incepe povestea: “Am plecat in 1990 in Italia. M-am angajat la Bologna, intr-un restaurant, nu stiam limba, ma trimitea patronul in beci dupa cartofi, iar eu ii aduceam ceapa. Am facut un curs de preparat peste la Academia Gastronomica Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care tine de 25 de ani o carciuma, intr-un oras cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis sa-i tai o telina, i-am taiat-o si am aruncat-o in tigaie.”

Catalin Scarlatescu a marturisit ca a inceput cu un salariu de 200 de dolari, din care ii era foarte greu sa traiasca, insa mereu si-a dat silinta sa munceasca din ce in ce mai mult si sa faca lucrurile cat mai bine, asigurandu-si astfel o evolutie.

Cele trei secrete care stau la baza unui preparat delicios sunt: stapanirea tehnicilor de baza, sa iti dau frau liber imaginatiei si sa folosesti intotdeauna produse de calitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here