Andra este una dintre cele mai apreciate si iubite cantarete din Romania, considerata de multi una dintre cele mai mari si mai versatile voci din tara noastra. Insa o mare cantareata, Luminita Dobrescu, a tinut sa o taxeze dur pe indragita artista.

Luminita Dobrescu, astazi in varsta de 72 de ani, este prima interpreta de muzica usoara din Romania care a castigat renumitul concurs Festivalul International Cerbul de Aur. Acest lucru s-a intamplat in anul 1969, interpretand melodia “Of, inimioara”, care este compusa de Edmond Deda.

Tot de la aceasta piesa a plecat si critica pe care i-o aduce Andrei. Prima castigatoare de origine romana a renumitului festival international a ascultat interpretarea Andrei si a Lidiei Buble a aceleiasi piese, “Of, inimioara”, pe scena Salii Palatului, insa nu a fost deloc impresionata de prestatia celor doua cantarete.

Nu numai modalitatea in care au interpretat-o a deranjat-o, ci si faptul ca au reorchestrat-o si “si-au permis” sa spuna ca face parte din folclorul romanesc. Luminita Dobrescu a tinut sa precizeze ca aceasta varianta pare a fi manea, apoi s-a grabit sa o corecteze imediat pe artista si sa ii raspunda intr-o maniera ironica, publicand un mesaj in mediul online:

“Hahahahaha…Sa auzi si sa nu crezi …Andra canta „muzica populara” si afirma cu mult curaj, precum ca piesa „Of, inimioara” este folclor romanesc! Este cea mai mare obraznicie posibila si lipsa totala de respect fata de o piesa sacra a muzicii usoare romanesti, cu o dubla valoare in istoria acesteia! Compozitorul este Edmond Deda! Si nu a scris manele!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here